La recepta del mes d'octubre



us suggerim un plat amb col, ja n'hi ha...

TRINXAT DE LA CERDANYA


· Ingredients:
1 col verda d’hivern, 1 quilo de patates, 4 trossos de cansalada viada, 2 grans d’alls, oli, llard i sal.

. Preparació
1. Poseu una olla amb aigua al foc, quan comenci a bullir tireu-hi la sal i la col netejada i trossejada
2.Peleu les patates i afegiu-les a l’olla, deixeu-ho bullir uns vint-i-cinc minuts fins que estigui tot cuit.
3.Escorreu-ho bé. Passeu la col i les patates a una cassola i tritureu-les amb l’ajuda de l’escumadora, per tal que quedi ben barrejat. En una paella amb una mica d'oli i una mica de llard fregiu-hi els alls pelats; quan estiguin ben daurats, retireu-ho. Afegiu desprès la cansalada, fregiu bé fins que quedi ben fet. Reserveu.
4.Poseu un xic d’aquest oli a dins de la cassola on hi ha la col i les patates, removeu-ho bé.
5.En la paella on heu fregit la cansalada, i amb el greix que queda, poseu-hi tot el que hi ha a la cassola, formeu com una truita, daurant-la molt be per ambdues bandes. Quan estigui al punt, serviu-la de seguida amb el trossos de cansalada a sobre.


Bon profit! i ben aviat n'hi haurà d'altres

podem disfrutar d'aquesta recepta i d'altres, gràcies a l'aportació de la Raquel.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

a mi no m'ha sortit amb tan bona pinta com a la foto. a on puc anar a reclamar ?

Anònim ha dit...

potser t'aniria bé apuntar-te a un curset de cuina?

per més informació:
http://www.cuinamsegui.com/m_cuina_iniciats_2006.php

proves ha dit...

ei, no us preocupeu, que aquest pas El Borró, ja farem cursets de cuina.
Bona idea, oi?

Anònim ha dit...

ostras itant estaria molt bé... ho recullim per la comissió de formació.