Recepta del mes

FIGUES AMB PERNIL


Aquest plat pot ser un aperitiu, un entrant o fins i tot un primer plat. És un plat on es combina la dolçor de la figa amb el salat del pernil.

Ingredients:

-Figues coll de dama

-Pernil salat o pernil ibèric o formatge sec.

S’agafen les figues i es pelen. Un cop pelades es fan rodelles una mica gruixudetes i s’hi afegeix al damunt làmines de pernil o d’ingredient salat al gust.

Sugerències

En el cas que les figues siguin petitones es pot fer la meitat de la figa. Igualment si l’ingredient salat es vol modificar, la figa és un producte que admet altres ingredients salats com: el formatge sec.

PROPIETATS NUTRICIONALS

La figa és el fruit de l'arbre de la figuera que pertany a la família de les Moràcies.

Tenen gran quantitat d'aigua i són rics en hidrats de carboni (sacarosa, glucosa, fructosa), de manera que el seu valor calòric és elevat. Destaca la seva riquesa en fibra, que millora el trànsit intestinal, àcids orgànics i minerals com el potassi, el magnesi i el calci, aquest últim de pitjor aprofitament que el que procedeix dels lactis o altres aliments que són bona font d'aquest mineral. Pel que fa a altres nutrients, contenen una quantitat moderada de provitamina A, d'acció antioxidant. Aquest nutrient es transforma en vitamina A en el nostre organisme conforme aquest ho necessita. Aquesta vitamina és essencial per a la visió, el bon estat de la pell, el cabell, les mucoses, els ossos i per al bon funcionament del sistema immunològic, a més de tenir propietats antioxidants. El potassi és necessari per a la transmissió i generació de l'impuls nerviós, per a l'activitat muscular normal i intervé en l'equilibri de l'aigua dins i fora de la cèl.lula. El magnesi es relaciona amb el funcionament de l'intestí, nervis i músculs, forma part d'ossos i dents, millora la immunitat i posseeix un suau efecte laxant.