Fent xarxa: Pachamama Sant Andreu

En el Borró hem decidit conèixer millor les experiències de consum ecològic i responsable que tenim a prop. Les alternatives que com a consumidors i consumidores tenim front a l'agroindústria i a les cadenes alimentàries injustes són cada vegada més diverses i val la pena conèixer-les i enfortir-les. Amb aquest post us expliquem el que hem après de la recent trobada amb els companys de Pachamama Sant Andreu.

Pachamama Sant Andreu va sorgir a finals del 2009 de l'experiència de Pachamama, una associació sense ànim de lucre ubicada a Gràcia amb l'objectiu de sensibilitzar sobre el consum ecològic. Tothom qui està interessat en consumir productes ecològics i de proximitat pot formar part de l'associació i gaudir dels seus serveis. En concret, cada consumidor pot triar entre dos tipus de cistelles ("Terra" per 2-3 persones o "Llavors" per 3-5 persones) de fruites i verdures que s'elaboren amb els productes de temporada i que rebrà un cop a la setmana o cada quinze dies a casa seva. El repartiment es fa amb bicicleta i en cada cistella bàsica també s'hi poden afegir altres productes de comerç just amb la comanda que es va per internet. .

La creació de Pahamama Sant Andreu ha permès ampliar aquest tipus de serveis a d'altres indrets de la ciutat que fins llavors no tenien cobertura, com per exemple el mateix Sant Andreu, Poblenou o una part de Nou Barris. Tot i que és un grup autònom dins de Pachamama, el funcionament és el mateix: es pot triar la periodicitat i el tamany de la cistella que es composa de fruita i verdura de temporada i que et porten a casa periòdicament. A part del repartiment també organitzen activitats de coneixença i sensibilització, com la visita a l'hort. Un interessant projecte que ha iniciat Pachamama Sant Andreu és "Pachamama a l'escola", un conjunt de xerrades dirigides a les escoles on s'explica els beneficis de l'agricultura ecològica. Si voleu contactar amb ells ho podeu fer a pachamamasantandreu(arr)gmail.com

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt interessant. Trobo que és una alternativa per aquelles persones que busquin canviar els seus hàbits de consum i no disposin de temps o vulguin implicar-se en participar-hi en un projecte cooperatiu.