PR: ITINERARI DE DESCOBERTA PEL SANT ANDREU CRÍTIC I TRANSFORMADOR


DISSABTE 7 DE FEBRER A LES 10h A L'ATENEU HARMONIA

Vols conèixer i descobrir espais i inciatives de Sant Andreu que poden contribuir a construir una vida més conscient i alhora transformadora?

L’Itinerari de descoberta es tracta d’un recorregut per Sant Andreu en què veïns, comerciants, membres de diferents entitats ens explicaran punts claus sobre alternatives d’alimentació, vivenda, mobilització per tal de fer- nos més conscients de les nostres eleccions i quines conseqüències tenen. Farem aquests recorregut fent una parada en cada un dels punts per conèixer la trajectòria de cada indret i incidir en quin benefici ambiental, social i/o cultural aporten en relació a altres productes, projectes, iniatives...etc.


La proposta es concreta en un petit recorregut de muntanya (PR) en què anirem descobrint aquests indrets que han de donar-nos alternatives més sostenibles, més crítiques a les nostres vides i que estan agrupades intentant respondre a les següents preguntes:

  • On alimentar-nos: cooperativa el borró, pachamama sant Andreu, coopmercat, la graneria de sant Andreu.
  • On comprar-nos roba: andròmines a pes
  • On reparar: reparació de calçat de la galeria del mercat
  • On adquirir productes de neteja a granel: goccia verde
  • On portar els residus: punt verd de Sant Andreu
  • On conéixer i transformar la cultura: fàbrica de creació icub
  • On associar-nos i crear projectes col·lectius: ateneu l'Harmonia
  • On passejar i com moure’ns: pacificació del carrer gran

    On habitar: comunitat de vivenda del carrer vallès.

En el mapa del recorregut, que es facilitarà el mateix dia, s’especificaran tots aquests punts, l’ordre de visita així com la durada, el desnivell acumulat i les fonts que ens trobarem pel camí per recarregar les nostres cantimplores. L’agrupament Jaume I s'encarregarà d'assenyalar l'itinerari al terra per a que no ens perdem!
La ruta acabarà a l’Ateneu l’Harmonia on hi haurà un espai per gaudir col·lectivament d'un bon vermut ecològic i música en directe a càrrec del grup Pantanito.


L’elecció dels punts de visita ha estat fruit d’un procés de posada en comú entre les entitats participants en la confecció d’aquest itinerari i en tots els casos s’ha constatat presencialment que reunissin la major part dels següents criteris: cooperatiu, local, de proximitat, projecte social, ecològic, a dojo, reutilitzar, reparar... En el mapa de B+S es poden trobar moltes altres propostes.

Qui convoca? L'Ateneu l’Harmonia i el CRIC (Centre de Recerca i Informació en Consum)
Quan? Dissabte 7 de febrer 2015 de 10h A 14h