PORTA'M A L'HORT

PORTA'M A L'HORT
Festa d'estiu del 27 de juliol a la Plaça Soller.

La festa d’estiu a la plaça Sóller gira entorn al consum responsable i la qualitat de vida. Aquesta comptarà amb activitats per a grans i petits, tals com: concerts, xerrades, activitats infantils i mercat de 2ª mà. Ens proposem demostrar que hi han alternatives viables a la societat de consum i a l’actual crisis mundial; convertint així la plaça Sóller en un punt de trobada per establir lligams entre els veïns de la ciutat de Barcelona, promovent el respecte pel medi ambient i socialment responsable.
La festa servirà per desenvolupar el projecte situat al solar Piferrer 122. L’espai, que a dia d’avui no té cap ús, formarà part de la xarxa d’espais lliures verds a l’extrem nord de Barcelona. Amb l’objectiu que aquests serveixi com a eina transformadora pel barri i el resta de veïnes i veïns.
Obrint “la porta” a la realització d’un projecte que promogui: el tractament terapèutic de persones amb problemàtiques psicològiques i la regeneració del teixit social, mitjançant la jardineria i les noves relacions de proximitat que sorgiran en aquest procés d’apropiació de l’espai públic urbà.
Per aconseguir els nostres objectius marcats creiem que aquesta festa d’estiu servirà com a punt d’inici del projecte del Solar Piferrer 122 i comptarà amb la col·laboració més amplia possible. Per aquest motiu les entitats del barri i de la resta de Barcelona estan implicades, donant suport a la festa i al futur solar d’horts terapèutics de Porta. 


dE 10:00 A 13:30H XERRADES SOBRE L'AGROECOLOGIA 

1a Part.   Alternatives al model d’agricultura actual.

10:00 Agricultura i ciutat Guillermo Bornstein. (Xarxa d’Horts Urbans Comunitaris de Barcelona)

10:30 Agricultura als edificis a càrrec d’en Rubén (Growing Pallet).

11:00 Agricultura i salut i degustació d’alfalfa. Toni

Descans 11:30 a 12:00

 2a Part. Estat de l’Agroecologia i reivindicacions cap a la Sobirania Alimentaria.

 12:00 Agricultura ecològica socialment justa i circuit curt i Proximitat, Per què? Daniel Mercader.

12:30  Problemàtiques de salut i ambientals dels OGM. Miquel Vallmitjana (Som Lo Que Sembrem) dr. Biotecnologia.

13:00  Una proposta per recuperar la nostra pagesia al Delta del Llobregat. Diego Duran (Ecologistes en Acció, Plataforma Delta Viu)