El 25 de maig, activistes de tot el món s'uniran a la Marxa contra Monsanto

El dia 25 de maig es realitzaran manifestacions i concentracions en 36 països del món, per denunciar el desenvolupament de les llavors transgèniques i l'agressiva dominació del mercat mundial alimentari de Monsanto.
 
La visió d'aquest acte és denunciar a Monsanto i les altres entitats de producció dels aliments transgènics.
La llavor és l'essència de la nostra relació amb la natura. No pertany a ningú, i no es pot patentar.

Declaració de la missió
Per què marxem?
Investigacions científiques han demostrat que els aliments genèticament modificats de Monsanto poden conduir a problemes greus de salut, com el desenvolupament de tumors cancerígens, infertilitat i defectes congènits.
Als Estats Units, la FDA, l'agència encarregada de garantir la seguretat alimentària de la població, és dirigida per Michael Taylor, ex vicepresident de política pública de Monsanto. També en l'USDA, Departament d'Agricultura dels Estats Units, està el cap Roger Beachy, un ex director de Monsanto.
Recentment, el Congrés dels EUA i el president Obama va aprovar la llei HR933, més conegut com "Monsanto Protection Act" que, entre altres coses, nega autoritat a les corts federals per cessar la plantació i venda de collites transgèniques al marge que representen un risc per a la salut els consumidors.
Per massa temps, Monsanto ha estat el benefactor dels subsidis a les empreses i el favoritisme polític. Els llauraors ecològics i xicotets productors pateixen pèrdues, mentre que Monsanto segueix forjant el seu monopoli sobre el subministrament d'aliments del món, incloent exclusius drets de patents sobre les llavors i composició genètica.
Els productes de Monsanto són perjudicials per al medi ambient, per exemple, els científics van determinar que les plantacions OMG i els seus pesticides han causat la mort massiva d'abelles al voltant del món.
Quines són les solucions que defensem?
Votar amb la cartera, comprant orgànic i boicotejant tots les empreses que utilitzen transgènics en els seus productes.
Que s'etiqueten els productes transgènics perquè els consumidors puguen prendre decisions informades.
Demanant més investigació científica sobre els efectes en la salut dels OMG.
La derogació de les disposicions pertinents de la llei "Monsanto Protection Act" dels EUA.
Responsabilitzar als executius de Monsanto i tots els polítics que donen suport Monsanto a través de la comunicació directa, periodisme, mitjans de comunicació, xarxes socials, etc.
Informar el públic sobre els secrets de Monsanto i els benèfics de l'agricultura biològic-dinàmica, un model ja provat en la pràctica, també conegut com Agricultura Ecològica o Permacultura.


No tolerarem l'amiguisme. No tolerarem ser enverinats. És per aixó que Marxem Contra Monsanto.