Recepta del mes


Canelons de Bolets

Temporada: tardor
Dificultat: alta
Temps: 45 minuts


Ingredients

1/2 quilo de bolets
1 ceba grossa
1 grapat d’ametlles torrades
1 ou
2 cullerades de farina
1 got de llet
Sal
Pebre
Nou moscada
Beixamel no massa espessa
1 paquet de pasta de canelons
Formatge ratllat


Preparació

Sofregirem la ceba i els bolets, tot tallat ben petit. Picarem les ametlles, les afegirem, juntament amb dues cullerades de farina i un got de llet, ho barrejarem tot fins que quedi ben cremós i hi posarem la sal, el pebre i un polsim de nou moscada, a continuació hi posarem l’ou sencer i ho tronarem a remenar. Ha de quedar una pasta força espessa.

A part farem una beixamel una mica líquida. Farcirem els canelons amb la pasta que hem preparat i els posarem en una safata de forn. Hi tirarem beixamel per sobre i seguidament hi posarem el formatge ratllat i ho gratinarem.


§§§ Aquests canelons, són deliciosos i en podem fer tantes varietats com vulguem, no només amb bolets, sinó també amb verdures: carxofes, albergínies, carabassa, espinacs o el que se’ns pugui ocórrer:


Del llibre: Viatge nutritiu
de la Isabel Celma i la Montse L. Tolosana.
Editorial Montflorit