Recepte del mes de febrer




Farcellets de col i patata





Ingredients per a 4 persones:

12 fulles de col,
750 grs de patates
100 de nata per cuinar
30 grs de bolets secs o 200 grs de bolets naturals
4 ous, ceba, mantega, sal i pebre negre

Elaboració:
Posar els bolets en remull amb aigua tèbia, rentar les patates i posar-les a bullir amb pell Mentrestant escaldeu les fulles de col durant 5 minuts en aigua salada bullint. A continuació escorreu-les i poseu-les al damunt d’un drap i elimineu la part dura de la tija central.

Peleu les patates, i fer-ne un puré, posar-ho en un bol amb dues cullerades de nata, una mica de mantega, sal i pebre i remenar-ho tot molt bé.

Escorreu els bolets, i talla’ls en trossos petits. Passeu-los per la paella i deixeu amb una mica de mantega i deixeu que coguin a foc mig durant 10 minuts. Afegiu-ho al puré de patates i remugueu-ho bé.

Repartiu la barreja obtinguda sobre les fulles de col i tanqueu-les formant petites bosses. Poseu-les en una font de forn untada de mantega i les cobriu amb una salsa preparada amb els ous, la nata restant, sal i pebre

Poseu al damunt ceba ratllada y mantega i ja està preparat per anar al forn. Posar-ho al forn durant aprox. 30 minuts a 180ºC. Serviu-lo ben calent.
Bon profit!!!!

Recepta del llibre:Verduras y guarniciones: De Vecchi