Propietats de la carxofa

Propietats/accions:
. Protegeix el fetge.
. Estimula la vesícula biliar.

Parts de què es fa ús: les fulles i el cor.



Les carxofes són els capolls sense obrir d’una planta perenne semblant al cardo.
Les carxofes contenen vitamina C, alts nivells de vitamines B, fibra dietètica i gran nombre de minerals. Tant les fulles com el cor s’utilitzen terapèuticament des de temps immemorials.

Ja que tenen un ingredient actiu anomenat “cinarina”, les carxofes, sobre tot les fulles, permeten que el fetge metabolitzi la ingesta excessiva d’aliments i d’alcohol. A més a més, les carxofes són una fabulosa font d’energia cosa que ajuda a combatre una ressaca si es pren infusionada.

Ja que la carxofa té qualitats desintoxicants, també són un complement molt útil per a la dieta de les persones que tenen enfermetats com gota, artritis i reumatisme. Tradicionalment les carxofes s’utilitzaven per ajudar a controlar el nivell de colesterol i reduir el nivell de sucre. Els cors són especialment bons per combatre la indigestió si es prenen com a primer plat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

molt útil la informació, moltes gràcies.