Recepta del mes de març

Aquesta vegada una de coliflor...

CREMA
DE COLIFLOR
I AMETLLES (1)




Ingredients:
» 1 coliflor.
» 2 cebes tipus figueres.
» 50gr. d’ametlles torrades triturades.
» 50gr. de formatge tipus parmesà.
» 150ml. de crema de llet.
» Sal d’herbes, nou moscada i pebre blanc.
» 1 culleradeta de comí en pols.

Preparació:

Saltejarem en una olla de fons gruixut la ceba, que prèviament haurem pelat i tallat fineta. Quan comenci a estar daurada afegirem les ametlles torrades i triturades i la coliflor neta i tallada a ramets.

Tot seguit hi afegirem un litre d’aigua bullint i una culleradeta de comí en pols (per facilitar la digestió de la coliflor i evitar les molestes flatulències). Ho taparem i ho deixarem coure uns 15 minuts o fins que la coliflor estigui cuita.

Enriquirem la sopa amb la crema de llet, la salpebrarem i aromatitzarem amb una mica de nou moscada recent ratllada.

Passar a la batedora fins que obtinguem una crema suau. La servirem ben calenta decorant-la amb una mica d’ametlla triturada.

Aquesta crema es pot fer amb la versió brocoli substituint la coliflor pel brocoli.
[1] Extreta del llibre “les 100 receptes més ràpides de la cuina vegetariana” de Ma Pilar Ibern “Gavina”.
Bon profit!!!