Rotllets de col sorpresa....
Ingredients
8 fulles de col, 1 ceba, 250 g de bolets variats, 150 g de daus de pernil serrà, 2 ous durs, farina, llet, mantega, oli d'oliva, vi blanc, sal i pebre.
Preparació:
Primer de tot rentem les fulles de col i les coem en aigua amb sal durant uns 8 minuts, fins que estiguin tendres. Les escorrem i assequem amb paper de cuina i les reservem.
Tot seguit es fa un sofregit amb la ceba molt picada i hi afegim els bolets variats picadets. Incorporem el pernil, i quan ho veguem fregit hi afegim un fil de vi blanc. Deixem evaporar i coem uns minuts, afegim 2 cullerades de farina i hi donem unes voltes. Tot seguit i anem tirant la llet fins que ens quedi una massa cremosa sense espessir massa i finalment afegim els ous durs picats.
Amb el resultat omplim les fulles de col, les enrotllem i les col·loquem en una safata, preparem llavors una beixamel, desfem la mantega en un cassó i afegim la farina deixant que es dori, aboquem la llet sense deixar de remoure perquè no es formin grumolls i finalment la salpebrem.
Per acabar, ruixem els rotllets de col amb la beixamel ben calenta, si es vol es pot posar formatge per la superfície i gratinar.
Bon profit!!!!!
Propietats de la col
Anticancerígena.
Rica en antioxidants.
Alleugera les inflamacions.
Les cols són riques en antioxidants com la “vitamina C” i el “betacaroté”, que potencien la immunitat, disminueixen la tensió arterial i combaten les malalties cardíaques. També proporcionen “folfat”, que prevé els defectes de naixement.
Les cols contenen “indole-3-carbinol”, o “13C”, la qual elimina els estrògens maliciosos del càncer de mama; així com el “sulforafà”, que deté el càncer de pròstata i de colon accelerant la producció d’uns enzimes que prevenen la formació de tumors.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada