TABULÉ
El Tabulé (del àrab tabbula), que també podem trobar com a taboulé, tabouleh o tabbouleh, és una amanida d’Orient Mitjà ideal par als mesos estivals, ja que es pren fresqueta i ofereix sabors que netegen el paladar.
Ideal per l’estiu.
1 got de cuscús
1 got d’aigua
Menta
Julivert
½ kg tomàquet madur
1 pebrot vermell no massa gran
1 pebrot verd
1 cogombre
1 Ceba
1 o 2 pastanagues
El suc d’una llimona
Oli d’oliva
sal
Primer preparem el cuscús. El posem en un bol amb un raig d’oli i mica de sal i aboquem l’aigua que prèviament hem portat a ebullició i remenem. Ho deixem reposar i l’anem vigilant, remenant de tant en tant per tal d’assegurar que els grans no quedin enganxats ni tampoc massa secs, si ens passés això podem afegir una mica més d’aigua i treballar-ho.
Mentre el cuscús es va refredant, tallem el tomàquet (millor sense les llavors), el pebrot vermell i el verd, el cogombre, la ceba i la pastanaga a trossos petits, quan més petit millor i ho afegim al cuscús. Piquem molt fi un bon grapat de fulles de menta amb una quantitat similar de julivert i també ho afegim i, per últim posem el suc de la llimona, l’oli i la sal.
Ho barregem tot i ho posem a la nevera mínim dues hores. Passat aquest temps, ja es pot menjar.
Observacions:
És un plat que tot i que ja és bo acabat de fer guanya en deixar-lo reposar, així que si fem una mica de més i ens en sobra, el podem guardar un o dos dies sense problemes i el podrem tornar a gaudir millorat, a més ve molt de gust perquè és molt refrescant.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada