LES FAVES
PROPIETATS
Una mica d'història |
| |
La fava és un cultiu que forma part de l'agricultura mediterrània des de l'edat del ferro. A la Grècia antiga eren molt apreciades i les dedicaven al déu Apol·lo.
|
| |
|
|
|
Propietats nutricionals | |
Com en totes les lleguminoses, les faves tenen un contingut en proteïnes elevat comparat amb altres hortalisses. També és destacable el contingut en calci, fibra i vitamines B1 i B2.
|
|
LA RECEPTA: Faves a la Catalana
Temporada: primavera
Dificultat: baixa
Temps: 1 hora
Ingredients:
1 quilo de faves sense pelar per persona
1 ceba grossa
1 manat d’alls tendres
2 cullerades de tomàquet triturat
Un bri de menta fresca
Sal
Pebre negre
Pebre vermell dolç
Un gotet de vi negre (opcional)
Preparació:
Un cop haguem pelat les faves, les reservem. En una cassola hi farem un sofregit a base de ceba i els alls tendres, ho deixarem fins que estigui ben tou però que no s’ennegreixi. Llavors hi posarem el tomàquet triturat, ho salpebrarem i sofregim uns 5 minuts més, a continuació hi posarem les faves, la menta fresca i el gotet de vi, en lloc de vi podem posar una mica de caldo vegetal. Ho taparem hi ho deixarem coure tot a foc lent, remenant-ho de tant en tant, uns 30 o 40 minuts depenent de la mida de les faves, i ja ho podrem servir.
Del llibre: Viatge nutritiu
de la Isabel Celma i la Montse L. Tolosana.
Editorial Montflorit
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada