Recepta del mes de maig

Aquest mes, esgotem... LA TARONJA


Origen:
Els cítrics es van originar fa uns 20 milions d'anys en el sud-est asiàtic. Des de llavors fins ara han patit nombroses modificacions degudes a la selecció natural i a hibridacions tant naturals com produïdes per l'home.

Propietats:
La taronja és rica en vitamina C, beta-caroteno i bioflavonoides que la converteix en un aliment molt recomanat per a la prevenció del càncer.
Conté petites quantitats de les vitamines B1, B2, B3, B5, B6 i E. És bona per als dolors (coll, genives ) així com per a prevenir o combatre refredats.Excel·lent contra els problemes circulatoris i les venes varicoses ja que conté components que enforteixen els vasos sanguinis.També és rica en sals minerals com el potassi, calci i fòsfor.
Té propietats diürètiques, antiartrítiques i posseeix propietats preventives i curatives.
Aquesta fruita estimula el sistema nerviós essent eficaç contra les convulsions nervioses, migranyes, rampes, insomni i depressions.

Us suggerim la següent recepta:
MELMELADA DE TARONJA[1]

Ingredients

  • 1 kg de taronges (ja pelades)
  • 700 g de sucre (si la taronja és dolça amb 600g n'hi ha prou)
  • 1 llimona
  • 1/2 got d’aigua ( 200 ml)
Preparació:
Pelem 3-4 taronges i la llimona, procurem no agafar la part blanca (amb un pelador de patates va molt bé). Posem al foc una olla amb aigua quan bull hi tirem les pells i deixem bullir 5 minuts, les escorrem i repetim la mateixa operació una altra vegada, per treure l’amargor forta de la pell. Les reservem Pelem la resta de taronges, traiem al màxim la pell blanca, les pesem (abans de tallar-les), les tallem a trossets amb la cassola a sota per aprofitar el suc que va caient, afegim el sucre, el suc de llimona, les pells tallades a juliana i l’aigua. Coem a foc mig durant hora i mitja o dues hores aproximadament, en posem una mica en un platet per veure la textura, quan es va refredant veiem si ja és prou espesa, si ja ens agrada apaguem el foc i anem omplint els pots, que prèviament haurem escaldat, els tanquem bé i els fem bullir (han de quedar coberts d’aigua) uns 10 minuts, vigilant que no es toquin els uns amb els altres perquè no es donin cops, podríen petar-se. Els traiem i deixem refredar. Els guardem en un lloc fosc.

[1] Extreta de: http://comacasa-res.blogspot.es